ELT Minna Viitanen

Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri

535B9137_edited.jpg

Minna on valmistunut eläinlääkäriksi 1991 Helsingistä. Valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt Orimattilan hevosklinikalla, siittolassa, eläinlääketieteellisen korkeakoulun hevosklinikalla ja viettänyt 6 vuotta Englannissa Royal Veterinary Collegessa. Minna pitää erityisesti sekä hevosten että pieneläinten hammashoidoista, ontumatutkimuksista (väitöskirja hevosten sädeluuontumasta) ja perus terveydenhuollosta. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän kiinnostaa hevosen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Ja aina on kiinnostanut uuden oppiminen ja jatkokouluttautuminen. 


Vapaa-aika kuluu oman hevosen Hurraan kanssa kouluratsastusta harrastaen ja metsiä koluten. Viime vuosina agility (tällä hetkellä kotona 3 bordercollieta) ja siinä tavoitteellinen kilpaileminen ja koirien koulutus on vienyt lähes kaiken vapaa-ajan. Haaveissa olisi ehtiä myös hoitaa puutarhaa, kotia ja tehdä käsitöitä, mutta aikalailla haaveita ovat.

Henkilökunta

ELL Piia Sulku

Hevossairauksiin erikoistuva ELL

Piia on valmistunut eläinlääkäriksi Tanskassa 2012 ja ollut Talliklinikalla töissä vuodesta 2013. Piia tekee kaikkea hevospraktiikkaa perusterveydenhuollosta akuuttitapauksiin ja on viimeistelemässä hevossairauksien erikoiseläinlääkärin tutkintoa. Erityinen kiinnostuksen kohde ovat hengitystiesairaudet, ja tästä aihepiiristä Piia työstääkin parhaillaan artikkelijulkaisua.
 

Vapaa-ajan harrastuksiin kuuluvat ratsastus ja lenkkeily. Ranskasta on ostettu uusi perheenjäsen Amandella , jonka kanssa Piia toivoo pääsevänsä ensi kesänä pitkälle vaellusretkelle. Loma-matkoillakin Piia suuntaa ulkomaille ratsastusvaelluksille

535B8982.jpg

ELL Laura Jernvall

Hevossairauksiin erikoistuva ELL

Laura on valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin Yliopistosta keväällä 2015. Laura on kiinnostunut laajasti hevoseläinlääketieteestä ja pyrkii jatkuvasti syventämään osaamistaan eri osa-alueilla, tavoitteena suorittaa hevossairauksien erikoiseläinlääkärin tutkinto. Laura hoitaa kuitenkin mielellään myös pieneläimiä. 


Vapaa-aikansa Laura viettää puoliveritammansa- ja varsansa sekä dobermanninsa kanssa harrastaen, jättäen kuitenkin silloin tällöin aikaa myös perheelleen, käsitöille ja muulle urheilulle. Ennen Talliklinikalle tuloa Laura on kerryttänyt työkokemusta työskentelemällä niin hevosten, pieneläinten kuin nautojenkin parissa, sekä kunnaneläinlääkärinä että yksityisellä puolella. Laura on myös opiskellut aiemmin ratsastuksenohjaajaksi, mikä tukee hyvin työtä hevoseläinlääkärinä.

Anne Leino

ELL

Anne on valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 1991. Hänellä on kymmenien vuosien kokemus pienläinpraktiikasta Jär-Vetissä. Talliklinikalla Anne tekee pieneläinpraktiikkaa parina päivänä viikossa. 
Vapaa-aika kuluu pitkälti hevosten ja koirien kanssa. Tytär kilpailee aktiivisesti esteratsastuksessa ja kotoa löytyy myös ihana vanha quartertamma Cindy. Koiria on useita. Belggarin kanssa on harrastettu PK-lajeja, metsälenkkikavereina on myös chihuja ja mopseja.

Kati Halonen

Klinikka-avustaja

Kati Halonen on työskennellyt Talliklinikalla lokakuusta 2015 asti. Hänellä on monipuolinen koulutus ja osaaminen eläinlääkärin avustajan töihin. Klinikkaeläinten hoitajaksi Kati valmistui 2018.


Kati on alunalkaen valmistunut maatalousoppilaitoksesta lomittajaksi. Hän on myös käynyt Kiuruvedellä hevosenhoitajakoulun ja opiskellut lähihoitajaksi. Lähihoitajan töitä Kati on tehnyt sekä lasten että vanhusten parissa. Lisäksi Kati on pitänyt myös täysihoitotallia.


Vapaa-aika kuluu miehen ja kolmen lapsen parissa. Lapsenlapsiakin on jo. Kotoa löytyy myös kolme koiraa eli belgianpaimenkoirat Fasu ja Neela ja sheltti Wilma. Kati harrastaa, kouluttaa ja kilpailee agilityssä. Hevonenkin perheessä on. Alexia on lähinnä lapsen ratsu, mutta Kati tekee sen kanssa maasta käsin töitä. 

Laura Salmi

Klinikka-avustaja

Laura on ollut Talliklinikalla töissä lähes alusta alkaen. Lauralla on pitkä kokemus sekä kilpahevosten hoitajana hevosen-omistajana että koiraharrastuksen parissa. Kotona on pinseri Nasta ja jackrusselinterrierit Elli ja Ines, joiden kanssa vapaa-ajalla käydään mm näyttelyissä.

 

Laura on opiskellut biologiaa Helsingin yliopistossa ja opiskellut pieneläinhoitajaksi amiedussa. Talliklinikassa Laura vastaa käytännössä kaikista paperitöistä, ajanvarauksesta ja avustaa hoitotoimenpiteissä.

Anna Ratia

Klinikka-avustaja

Anna opiskelee eläinlääkäriksi nyt kolmatta vuotta. Kiinnostus eläinlääketieteeseen syttyi oman koiraharrastuksen kautta. Anna on kasvattanut bologneserotuisia koiria ja kotoa niitä löytyykin tällä hetkellä 6 kappaletta.

 

Koiraharrastuksen lisäksi Anna on kiinnostunut kenttäratsastuksesta ja ratsastaa aktiivisesti. Talliklinikalla Anna on töissä opiskelujen ohessa lukukausien aikana ja kesäisin vakituisten avustajien lomasijaisena. Kokemusta on kertynyt nyt parin vuoden ajalta.