top of page

ELT Minna Viitanen

Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri

535B9137_edited.jpg

Minna on valmistunut eläinlääkäriksi 1991 Helsingistä. Valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt Orimattilan hevosklinikalla, siittolassa, eläinlääketieteellisen korkeakoulun hevosklinikalla ja viettänyt 6 vuotta Englannissa Royal Veterinary Collegessa. Minna pitää erityisesti sekä hevosten että pieneläinten hammashoidoista, ontumatutkimuksista (väitöskirja hevosten sädeluuontumasta) ja perus terveydenhuollosta. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän kiinnostaa hevosen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Ja aina on kiinnostanut uuden oppiminen ja jatkokouluttautuminen. 


Vapaa-aika kuluu oman hevosen Hurraan kanssa kouluratsastusta harrastaen ja metsiä koluten. Viime vuosina agility (tällä hetkellä kotona 3 bordercollieta) ja siinä tavoitteellinen kilpaileminen ja koirien koulutus on vienyt lähes kaiken vapaa-ajan. Haaveissa olisi ehtiä myös hoitaa puutarhaa, kotia ja tehdä käsitöitä, mutta aikalailla haaveita ovat.

535B9148.jpg

Henkilökunta

Iina Valkeisenmäki

Hevossairauksiin erikoistuva eläinlääkäri

Siiri Leino

Eläinlääkäri

Anne Leino

Eläinlääkäri

Anne on valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 1991. Hänellä on kymmenien vuosien kokemus pienläinpraktiikasta Jär-Vetissä. Talliklinikalla Anne tekee pieneläinpraktiikkaa parina päivänä viikossa. 
Vapaa-aika kuluu pitkälti hevosten ja koirien kanssa. Tytär kilpailee aktiivisesti esteratsastuksessa ja kotoa löytyy myös ihana vanha quartertamma Cindy. Koiria on useita. Belggarin kanssa on harrastettu PK-lajeja, metsälenkkikavereina on myös chihuja ja mopseja.

535B9368.jpg

Kati Halonen

Klinikka-avustaja

535B9086.jpg

Kati Halonen on työskennellyt Talliklinikalla lokakuusta 2015 asti. Hänellä on monipuolinen koulutus ja osaaminen eläinlääkärin avustajan töihin. Klinikkaeläinten hoitajaksi Kati valmistui 2018.


Kati on alunalkaen valmistunut maatalousoppilaitoksesta lomittajaksi. Hän on myös käynyt Kiuruvedellä hevosenhoitajakoulun ja opiskellut lähihoitajaksi. Lähihoitajan töitä Kati on tehnyt sekä lasten että vanhusten parissa. Lisäksi Kati on pitänyt myös täysihoitotallia.


Vapaa-aika kuluu miehen ja kolmen lapsen parissa. Lapsenlapsiakin on jo. Kotoa löytyy myös kolme koiraa eli belgianpaimenkoirat Fasu ja Neela ja sheltti Wilma. Kati harrastaa, kouluttaa ja kilpailee agilityssä. Hevonenkin perheessä on. Alexia on lähinnä lapsen ratsu, mutta Kati tekee sen kanssa maasta käsin töitä. 

Laura Salmi

Klinikka-avustaja

Laura on ollut Talliklinikalla töissä lähes alusta alkaen. Lauralla on pitkä kokemus sekä kilpahevosten hoitajana hevosen-omistajana että koiraharrastuksen parissa. Kotona on pinseri Nasta ja jackrusselinterrierit Elli ja Ines, joiden kanssa vapaa-ajalla käydään mm näyttelyissä.

 

Laura on opiskellut biologiaa Helsingin yliopistossa ja opiskellut pieneläinhoitajaksi amiedussa. Talliklinikassa Laura vastaa käytännössä kaikista paperitöistä, ajanvarauksesta ja avustaa hoitotoimenpiteissä.

535B8954.jpg

Laura Nyström

Klinikka-avustaja

Laura on työskennellyt Talliklinikalla maaliskuusta 2021 alkaen ja sitä ennen tehnyt avustajan tehtäviä myös muualla.

Laura opiskelee Mustialassa agrologiksi ja pitää kotonaan omaa tallia. Etenkin islanninhevoset ovat Lauran sydäntä lähellä ja hän kilpaileekin kansallisella tasolla askellajiratsastuksessa. Hevosten lisäksi Lauralla on kaksi shelttiä, Karma ja Ria, sekä kissat Milja ja Selma.

Nina Väisälä

Klinikka-avustaja

bottom of page