top of page
gumski (10 of 55).jpg

Kiertävä hevospraktiikka

Talliklinikka on v. 1992 asti toiminut kiertävä hevospraktiikka. Kierrämme pääkaupunkiseudulla, Uudellamaalla ja tarvittaessa kauempanakin. Peruspalveluiden lisäksi meiltä löytyy hyvälaatuiset ultraäänilaitteet, kannettava suoradigiröntgen, hengitysteiden ja -mahantähystyslaitteet, liikeanalysaattori (EquiGait), silmätutkimuslaitteita ja monipuoliset hammashoitolaitteet. Pyrkimyksenä on mahdollistaa laajamittainen hevosen hoito kotitallilla. Eläinlääkärimme käyvät säännöllisesti kouluttautumassa lisää, jotta pystyisimme tarjoamaan erinomaista hoitoa asiakkaidemme hevosille. 

Hammashuolto

Talliklinikalla on kattava valikoima hevosten hampaiden hoitoon tarvittavia laitteita ja välineitä. Perushammashuolto käsittää suun tutkimuksen (tarvittaessa kuolaintilan mittauksen ja neuvonnan sopivan kuolaimen löytämiseksi) huolellisesti. Hammashuollot tehdään lähes aina rauhoitetulla hevosella.

 

Käytössä on tarvittaessa peilin lisäksi myös hammaskamera. Pystymme normaalin hammashuollon lisäksi suorittamaan yksinkertaisimmat hampaiden poistot (myös poskihampaat ja EOHTR hampaat)  talleilla. Myös hampaiden kariespaikkaus onnistuu. Käytössä on pora, hammaskamera ja suoradigiröntgen. 

Hammashuolto
Labra

Laboratoriotutkimukset

Vastaanotollamme on mahdollista tehdä pieni verenkuva ja laaja elinpaneeli, SAA-mittaus sekä progesteroni- ja fibrinogeenitutkimukset. Varsan vasta-ainetaso voidaan myös määrittää saman päivän aikana. Muut tutkimukset lähetämme eteenpäin.

Lisääntyminen

Lisääntyminen

Hyvälaatuiset ultraäänilaitteemme mahdollistavat kiiman seuraamisen ja tiineyden toteamisen. Mahdollisuuksien mukaan teemme myös siemennyksiä (viikonloppuisin ja myöhään iltaisin sovittava erikseen onnistuuko, koska varsinaista päivystystä meillä ei ole).

 

Kohtubiopsiat näytteenotot ja ongelmatammojen hoito onnistuu myös. 
Meillä on pakkasessa plasmaa, jotta tarvittaessa voimme hoitaa esim vasta-ainepuutoksisia varsoja nopeasti.

ontuma

Ontumatutkimus

Ontumatutkimukset onnistuvat hyvin talleilla. Usein kotitallilla on hyvät puitteet myös tarvittaessa tutkia hevonen ratsain. Equigate auttaa erityisesti haastavampien lievien epäsymmetristen liikkeiden analysoimisessa. Hyvälaatuiset röntgen- ja ultraäänilaitteet mahdollistavat tarkan diagnostiikan, kun vamma-alue paikallistettu esim. puudutuksin tai kliinisessä tutkimuksessa muuten.


IRAP, PRP ja tarvittaessa analogiset kantasoluhoidot onnistuvat myös meidän kautta.

ostotak

Ostotarkastus

Sydän, hengityselimistö ja suolistoäänet kuunnellaan. Hampaat tarkistetaan minimissään pintapuolisesti, tarvittaessa suu voidaan tutkia hyvinkin tarkasti. Hevonen tunnustellaan läpi, jotta mahdolliset lihasarkuudet, epäsymmetriat tai jaloissa olevat muutokset voidaan havaita. Hevonen juoksutetaan sekä suoralla uralla että ympyrällä kovalla ja pehmeällä alustalla. Silmät pyritään tutkimaan mahdollisiman pimeässä.

 

Ideaalitilanteessa sekä ostajan että myyjän olisi hyvä olla paikalla tarkastusta tehtäessä. Ostotarkastus voidaan asiakkaan niin halutessa suorittaa hyvinkin laajana. Jalkojen röntgenkuvauksen lisäksi myös selkä ja kaularanka voidaan kuvata. Hevosen liikkeet voidaan myös analysoida liikeanalysaattorilla (Equigate). Ostotarkastuksesta tulee aina kirjallinen lausunto, jonka perusteella hevosen voi myös halutessaan vakuuttaa.

rokotukset

Rokotukset

Hevoset rokotetaan Suomessa useimmiten influenssaa ja tetanusta sekä herpesviruksia vastaan. Laitamme pyynnöstä hevosten rokotukset Heppajärjestelmään. Tarkistamme mielellämme, onko hevosten rokotussuoja ajantasainen.

röntgen

Röntgenkuvaus

Talliklinikalla on käytössä kaksi uutta suoradigitaalista röntgenlaitetta. Tämän ansiosta jalkakuvauksien lisäksi tarjoamme selän ja kaularangan kuvaukset. Pystymme myös ottamaan hiekkakuvia. 

 

Röntgenlaite on usein tarpeellinen poskionteloiden ja hammassairauksien diagnostiikassa.

tähystys

Tähystys

Talliklinikalla on kaksi mahan ja ohutsuolen alkuun sopivaa tähystyslaitetta. Hengitysteiden tähystys ja tarvittaessa ilmapussien tähystys ja näytteenotot onnistuvat myös.

Ultra

Ultraäänitutkimukset

Meillä on käytössä hyvälaatuiset kannettavat ultraäänilaitteet. Ultraäänitutkimuksia teemme sekä tuki-ja liikuntaelinsairauksien yhteydessä (myös selkä ja kaularangan alue) että mm lisääntymistutkimuksissa.

eutanasia

Eutanasia

Mikäli hevonen tarvitsee viimeisen palveluksen, onnistuu se myös kotitallilla. Jos hautaaminen tallilla ei ole vaihtoehto, voi hevosen kuljettaa poltettavaksi Honkajoen kautta tai lähettää tuhkattavaksi esim Lemmikkilehtoon.

bottom of page